Simplitatea practicarii Feng Shui

Simplitatea practicarii Feng Shui. Ce este mai precis Feng Shui? Pastrare unei minti deschise.

Simplitatea  practicarii Feng Shui

    Este usor sa fiti captivati de simplitatea Feng Shui si sa fiti atrasi de filosofia sa fundamentala. Cu toate ca Feng Shui a aparut acum trei mii de ani, multe dintre principiile fundamentale de aranjare a habitatului, pentru a atrage energii favorabile şi armonioase, sunt extrem de simple, o dată ce intelegeti fundamentul pe care au fost concepute aceste idei.
    Evolutia Feng Shui a fost puternic influentata de marea scriere clasica chinezeasca I Ching. De aceea, multe dintre ideile sale de baza par a fi similare cu cele din alte practici chinezesti, bazate si ele pe aceasta lucrare. Esenta filosofiei I Ching o reprezinta ideea schimbării si evolutiei permanente a destinului umanitatii, acesta trecand in ritmuri necontenite de la noroc la ghinion, si apoi iar la noroc.
    Ciclul norocului  si al ghinionului poate fi puternic influentat daca sunt intelese secretele energiei pamantului si modul in care pot  fi manipulate.  Aplicata corect, stiinta  Feng Shui poate modifica perioada ghinionului, astfel incat greutatile sa fie diminuate. De asemenea, Feng Shui poate spori perioadele bune, astfel incat norocul sa poata fi multiplicat  de o suta de ori!
    E tentant sa speculezi ca actuala popularitate a Feng Shui este o moda trecatoare si ca acesta este o simpla fantezie frivola culeasa din Orient. Insa o astfel de viziune nu sugereaza decat o intelegere superficiala a Feng Shui.
    Exista o mare  profunzime si o mare  amploare in practica sa. O data ce veti intelege acest lucru si veti realiza vastele sale posibilitati, Feng Shui va incepe sa va fascineze. Veti descoperi ca este usor de inteles si de practicat. Iar atunci cand veti observa cum se indeplineste promisiunea marelui sau potential, Feng Shui  nu va fi doar amuzant de practicat,  ci va va si uimi mereu.

Ce este, mai precis, Feng Shui?

    Feng Shui este o metoda si o tehnica. Este un cumul de cunostinţe specializate, care poate fi privit atat ca arta, cat si ca stiinta. Ca stiintă, deoarece practicarea corecta a Feng Shui se bazeaza pe masuratori exacte ale dimensiunilor si ale directiilor busolei. Intr-adevar, atunci  cand masuratorile sunt facute cu  exactitate, formulele Feng Shui utilizate sunt adesea foarte puternice si functioneaza cu atata repeziciune, incat cei care beneficiaza de pe urma lor devin repede practicanti inflacarati.
    De exemplu, chinezii din Hong Kong si Taiwan rareori fac schimbari in casa sau la birou fara a consulta un maestru in Feng Shui. Totusi, abordarea mea personala tinde sa fie mult mai relaxata.  Cred cu tarie ca Feng Shui este ceva ce poti face singur. Nu pledez pentru consultarea unui specialist Feng Shui pentru casa, deoarece este pe de o parte scump, iar pe de alta parte, se invadează intimitatea. Este bine ca omul sa pastreze intimitatea propriei case, invatand în mod corect stiinta Feng Shui, ca apoi sa se bucure treptat de imbunatătirile pe care el singur le aduce prin aceasta tehnica.
    Totusi, maestrii Feng Shui trebuie consultati pentru birouri. Aducerea la locul de muncă a unui consultant profesionist poate face minuni pentru imbunatătirea afacerilor. Feng Shui este o arta, iar diagnosticarea corecta a aspectelor necorespunzatoare necesita, de regula, ochiul experimentat al unui maestru practicant. Buna judecata in Feng Shui, ca in oricare altă profesie, reclama un anumit bagaj de cunoştinte. Acest lucru este adevarat mai ales in acea ramura a Feng Shui care este mai putin stiintifica si care se leaga de determinarea tipurilor  de peisaj,  de energia contururilor si de caracteristicile Feng Shui ale constructiilor din imprejurimi. Acest aspect al Feng Shui necesita un ochi bine format si foarte multa experienta.
    Feng Shui necesita atat subiectivitate, cat si obiectivitate. Este o practica simbolica din China, si din aceasta cauza, poate fi foarte usor catalogata drept superstitie. Dar Feng Shui este bine inradacinat in mintea chinezilor si poate fi vazut  in mod corect drept un obicei cultural si traditional. In acelasi timp, in alte tari exista practici similare cu Feng Shui, dar fundamentele lor difera, si, desi  unele recomandari pot  fi aceleasi, radacinile nu sunt la fel, cateodata sunt chiar complet diferite – Vastu din India si tehnica directionarii cursurilor de apa sunt doar două exemple de practici similare cu Feng Shui.

Pastrarea  unei minti deschise

    Daca vreti sa folositi Feng Shui pentru a va imbogati viata, este recomandabil sa va pastrati o minte deschisa. Patrundeti in secretele Feng Shui. Nu va costă mult sa faceti acest lucru, deoarece nu este nici profund spiritual si nici misterios. Nu va cere sa faceti nici un compromis in credintele religioase sau in principiile voastre, deoarece  aceasta practica nu reclama nici un fel de adulaţie, sacrificiu sau credinta.
    In plus,  daca  vreti sa beneficiati de pe urma Feng Shui, trebuie sa acceptati ca el este complet strain mentalitatii occidentale. Feng Shui foloseste foarte mult simbolistica culturala pentru a descrie o mare parte a ratiunilor ce  se ascund in spatele principiilor sale de baza. Limbajul Feng Shui este legat de legendele antice care vorbesc de creaturi celeste, plante, fructe, flori si arbori favorabili, precum şi alte simboluri ale norocului.
    Ratiunile din spatele multor recomandari  Feng Shui pot, deseori, sa para ciudate fata de traditia stiintifica  occidentala. Există multe referiri la  aspectele Yin si Yang ale energiei. De asemenea, presupune acceptarea unei premise fundamentale, respectiv aceea ca Universul, cu tot ceea ce cuprinde el, este alcatuit din unul dintre cele cinci elemente – pamant, apa, lemn, metal si foc -, care au intre ele o  relatie circulara, atat distructiva, cat si productiva. Intr-adevar,  intelegerea  interactiunilor acestor cinci elemente in contextul dimensiunilor spatio-temporale constituie  o mare parte a studiului Feng Shui. Aceste principii sunt complet straine de conceptul occidental al Universului. Feng Shui aduce o perspectiva complet noua asupra  modului in care este privit mediul.
    Multe dintre  textele vechi vorbesc in termeni indirecti, deseori folosind un limbaj metaforic in descrierea metodelor şi efectelor care trebuie asteptate. Acest lucru poate duce la mai multe interpretari ale ideologiei de baza Feng Shui, diferite de la un practicant la altul.
    Feng Shui poate asalta simturile si ii poate provoca practicantului un sentiment de frustrare. Asadar, daca vreti sa folositi Feng Shui pentru a va imbogati viata, cateodata ar putea fi necesar sa renuntati  la judecata si la neancredere. Totusi, o data ce cunoasterea intra pe fagasul ei, va veti minuna de  faptul ca a fost posibil sa omiteti toate aceste lucruri despre care vorbeste Feng Shui. Aceasta deoarece o mare parte a  Feng Shui se bazeaza pe bunul-simt,  din momentul in care v-a atras atentia asupra unui lucru. Este ca o informatie ce exista in stare latenta undeva la marginea constiintei voastre. Eu va sfatuiesc ca, dupa ce cititi mult, sa meditati ceva timp asupra subiectului. Intoarceti-l, in mintea voastra, pe toate partile si explorati toate fatetele interpretarilor Feng Shui asupra mediului, date de diferitele scoli filosofice. Cel mai important este sa incercati sa vedeti ce rezultate va aduce Feng Shui in viata.
    Cu timpul, o data ce deveniti adepti, Feng Shui va va taia respiratia! Veti fi mirati
de faptul ca  ati putut vreodata sa traiti fara el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *