Interioare armonioase Feng Shui

Interioare armonioase

    Se spune ca locuintele au Feng Shui favorabil atunci cand toate elementele si energiile sunt in armonie unele cu altele. Astfel de case traiesc in imbratisarea creaturilor celeste – broasca testoasa, pasarea phoenix, dragonul si tigrul – protejate de munti si mangaiate de privelistea apei, care aduc, de asemenea, noroc extrem. Cele cinci elemente interactioneaza armonios, iar energiile Yin Yang raman echilibrate intotdeauna. De obicei, asemenea case sunt adapostite intr-un colt favorabil al unei coaste de deal, aparate de „sagetile cu venin” si beneficiind de fluxurile prielnice ale suflului cosmic al dragonului.
    In interior, locuintele favorabile sunt aranjate pentru a permite sheng chi-ului sa serpuiasca armonios si incet din camera in camera. Fluxul chi-ului nu este niciodata lasat sa devina ostil. De asemenea, nu i se permite niciodata sa stagneze sau sa isi piarda prospetimea. Prin urmare, intr-o astfel de casa nu vor exista colturi stramte, coridoare rectilinii, si nici usi in linie dreapta. Energiile sunt mentinute vibrante cu o intretinere regulata si adecvata.
    Interioarele casei si camerelor vor fi favorabile daca sheng chi-ul va fi lasat sa intre in locuinta nestanjenit, iar apoi i se va permite sa circule din camera in camera serpuit. Trebuie acordata atentie principalelor tabuuri ale Feng Shui-ului. Usile si ferestrele nu trebuie sa determine chi-ul sa iasa imediat din nou afara dupa ce a intrat. Toate „sagetile cu venin” trebuie sa fi fost fie deviate, fie dezarmate. Atunci, cu un design bun al locuinfei, puteti fi sigur 70% ca va veti bucura de un Feng Shui bun. Principiile unui design bun al locuinfei sunt:

1) Usa principala nu trebuie sa se deschida intr-un loc inghesuit, dand direct inspre o toaleta, o fereastra, inspre scari, un stalp, un colt sau o oglinda.
2) Camera de zi ar trebui sa fie in jumatatea spre exterior a casei, mai aproape de usa principala decat de usa din spate.
3) Sufrageria si camerele membrilor familiei ar trebui sa se afle in partea centrala a casei. Acest lucru este favorabil armoniei familiei.
4) Bucataria ar trebui sa fie in jumatatea spre interior a casei, si mai aproape de usa din spate decat de usa din fata.
5) Toaletele ar trebui sa fie mici si inchise intotdeauna, iar usile de intrare in toalete nu trebuie niciodata sa dea inspre o alta usa, spre scari, pat sau masa unde se mananca. Este de preferat ca toaletele sa nu fie amplasate in nord-estul si sud-estul nici unei case.
6) Daca locuinta are mai multe niveluri, zona unde se ia masa ar trebui sa fie mai sus decat suprafetele camerei de zi, iar zonele de dormit ar trebui sa fie la nivelul cel mai inalt al casei. Locuintele cu mai multe niveluri sunt acceptable, dar se spune ca cele cu niveluri diferite la un acelasi etaj sunt dezechilibrate. Ar putea provoca o pierdere financiara grava.
7) Nu ar trebui sa existe coridoare lungi in interiorul locuintei, intrucat acestea creeaza shar chi, iar ca urmare vor fi certuri si neintelegeri in casa.
8) Toate coloanele si grinzile de rezistenta ar trebui sa fie la acelasi nivel cu peredi casei. Colfurile si grinzile de rezistenta expuse creeaza shar chi enorm.
9) Usile si ferestrele nu trebuie sa se infrunte prin amplasarea lor pe pereti opusi, fata in fata.
10) Usile principale, mesele unde se mananca si mesele de lucru nu trebuie puse niciodata direct sub toalete. Toaletele trebuie sa fie una peste alta, pentru evitarea acestui lucru.

In mod ideal, chi ar trebui sa serpuiasca prin casa, deci cel mai bine este sa nu aveti usa principala si usa din spate ale locuintei puse in linie dreapta.

O nota despre etajele cu mai multe niveluri si despre mezanine; in general, acestea nu sunt favorabile din perspective Feng Shui. Etajele cu mai multe niveluri creeaza confuzie si nesiguranta, in timp ce un mezanin este considerat a fi o camera fara fundatie.

 

Interior armonios Feng Shui

Un cuvant despre toalete

In Feng Shui, se spune ca toaleta creeaza suflu urat mirositor, care aduce o multitudine de ghinion si nesansa, iar caracterul exact al acestui nenoroc depinde de locul unde este amplasata toaleta. In vremurile Chinei Antice, aproape toate locuintele erau fara toalete. Mandarinii bogati si familia regala aveau bai si toalete aduse de sclavi in fiecare zi. Clasele mai sarace si chiar si cei mai saraci – clasa taranilor – isi construiau toaletele la o oarecare distanta de locuintele lor. Acest lucru reflecta credinta de baza ca locurile unde dorm, mananca si lucreaza nu trebuie niciodata prea aproape de locul unde se spala. Acest principiu aparte al Feng Shui-ului este greu de urmat in mediul timpurilor moderne, si din acest motiv sfatuim cu inversunare oamenii sa aiba toaletele mici si usile de la toaleta permanent inchise. Vom reveni si cu tabuuri suplimentare legate de amplasarea toaletei si cum poate fi slabit intr-o oarecare masura ghinionul provocat de toalete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *