Feng Shui – Invita in casa zeitatile bunastarii si devii bogat

Invita in casa zeitatile Feng Shui si devii bogat

    Exista zeitatiale bunastarii in multe dintre traditiile asiatice. Coreenii si taiwanezii au propriii lor Buddha ai bunastarii. Tibetanii au cele cinci zeitati Jambhala ale bunastarii. Taotistii chinezi considera ca Cei Cinci Nemuritori sunt aceaia ai caror prezenta in casa, sub forma de picturi sau obiecte decorative, este cea mai favorabila. Dar cei mai populari si puternici zei ai bogatiei sunt cei trei zei stelari, cunoscuti si ca Fuk Luk Sau.
    Plasarea acestor zeitati ale bunastarii in casa, in special cu fata catre usa principal se crede ca transforma chi-ul ce intra in casa in cea mai favorabila energie. Exista si alte zone potrivite pentru a plasa aceste zeitati, iar cand ritualuri special insotesc intrarea lor in casa, capacitatea acestora de a aduce norocul bogatiei este puternic sporita.
    Familiarizeaza-te cu zeitatile chinezesti ale bunastarii si apoi cauta sa afli care este zeul bogatiei din propria ta cultura.

TSAI SHEN YEH

    Chinezii au cateva zeitati diferite care sunt considerate a fi zei ai bunastarii. Unul dintre cei mai populari este Tsai Shen Yeh, care este reprezentat deobicei daruind un lingou de aur si incalecand sau stand pe un tigru fioros, pentru a simboliza controlul asupra acestui animal. In anul lunar al tigrului, afisarea zeului bogatiei este deosebit de favorabila. Poti sa atarni pe statuia acestuia un grup de noua monede chinezesti legate cu snur rosu, deoarece acest lucru va activa cu eficienta insusirile monedelor specific prosperitatii.

FUK LUK SAU

    Cei trei zei stelari, sau Fuk Luk Sau, sunt divinitatile sanatatii, bogatiei si prosperitatii. Ei pot fi regasiti in multe case din China si sunt plasati, de obicei, in sufragerie. Fuk Luk Sau pot fi prelucrati din bronz, turnati din portelan sau sculpati in lemn de santal sau fildes, din jad sau ceramica. Se spune ca sunt extrem de benefici, si ar trebui invitati in casa in timpul unei zile si ore favorabile. Daca sunt adusi in ziua sau ora nepotrivita, prezenta lor nu adauga prea mult la bunastarea Feng Shui a casei. Pentru a gasi ora si ziua potivita, consulta o traducere autorizata a Almanahului Chinezesc.

    Cel mai bun loc pentru plasarea zeului bunastarii este pe o masa inalta 750-800 mm, cu fata drept catre usa principala, astfel incat sa fie primul lucru pe care il vezi cand intri in casa. Acasta amplasare simbolizeaza faptul ca zeitatea intampina, chi-ul ce intra in locuinta, transformandu-l, pe masura ce curge prin restul casei, intr-o energie sanatoasa si prospera. Daca acest loc este deja ocupat, poti pune zeul bunastarii intr-o pozitie diagonal opusa usii de la intrare si, la fel, cu fata catre ea.

KUAN KUNG

    O alta zeitate considerata in mod obisnuit aducatoare de bogatie este Kuan Kung. De fapt, dintre multele zeitati ale panteonului chinezilor, nici una nu este atat de popular sau plina de culoare ca acest zeu al bogatiei, care este considerat a fi si zeul razboiului. Printre multele lui ranguri se numara cel protector al triadelor si, in ultimul timp, protector al liderilor din politica si afaceri.
    Imaginea lui Kuan Kung se vinde ca painea calda. Se crede ca, atunci cand vegheaza asupra afacerilor legale, isi poarta puternica spade in mana dreapta, iar cand protejeaza triadele isi poarta sabia in mana stanga. Prin urmare cand cauti imaginea lui Kuan Kung, observa-i cu atentie sabia si alege versiunea in care aceasta se afla in mana dreapta, daca nu vrei sa creezi o impresie gresita! Cu cat are o infatisare mai fioroasa, cu atat se spune ca Kuan Kung este mai puternic. Fii atent sa nu ii pierzi toiagul sau sabia, deoarece acestea sunt armele lui, si asigurat-te ca ele sunt in permanenta plasate correct.
    Exista multe versiuni ale lui Kuan Kung. De obicei imaginea sa este facuta din portelan sau lemn si il poti gasi intr-o multime de atitudini. Poate sta pe un cal sau pe tronul sau, poate sta in picioare, supraveghindu-i pe toti cu o privire de otel, sau doar intr-o postura de comanda. Se spune ca cel mai puternic Kuan Kung dintre toti este Kuan Kung al Celor Noua Dragoni, infatisat cu cnoua dragoni pe trup si cu staegurile celor cinci dragoni pe spate.
    Beneficiile invitarii lui Kuan Kung in biroul sau casa ta include pacea si armonia rezidentilor, protective deosebita pentru capul familiei si o fantastica sansa a prosperitatii pentru toti.
    Se crede ca liderii si oamenii de afaceri care il pun pe Kuan Kung in spatele lor la serviciu nu vor duce niciodata lipsa de de puternicul sprijin al oamenilor importanti. Lor li se vor pune rareori piedici si vor fi cu greu inlaturati din pozitia de autoritate si putere pe care o ocupa.

    Kuan Kung are cea mai mare putere cand este plasat in coltul nord-vestic al casei. El trebuie sa stea cu fata catre usa principal astfel incat sa aiba privirea atintita asupra celor care intra sau ies. Nu este necesar sa il venerezi pe Kuan Kung. Din perspective Feng Shui, este suficient sa detii imaginea lui.

BUDDHA CEL VESEL

    Mi Lo Foh, Buddha cel vesel, este probabil cea mai iubita dintre reprezentarile lui Buddha din panteonul zeitatilor chineze. A fost considerat Buddha al Bunastarii deoarece se crede ca imaginea lui atrage prosperitatea si sansa bogatiei pentru cei angajati in orice tip de afacere. Cei ce il considera Buddha al Bunastarii pesupun ca tolba lui mare simbolizeaza un sac plin de bani, aur si pietre pretioase. Unii chiar cred ca burtica lui voluminoasa sugereaza bunastarea, astfel incat, cu cat este mai mare pantecul, cu atat va fi imaginea mai favorabila.
    Se spune ca, pentru a te bucura de binecuvantarea lui Buddha, trebuie sa ii mangai pantecul mare in fiecare zi, acest lucru devenind un obicei zilnic pentru multi oameni de afaceri chinezi. Multi altii sustin ca Buddha cel Vesel este Buddha al Fericirii, deoarece nimic nu ii face mai mare placere decat sa adune nefericirile lumii in sacul sau. Acesta este motivul rasului sau; faptul ca este capabil sa culeaga ceea ce ii place mai mult – problemele altor oameni! Imi place aceasta versiune a povestii lui Buddha cel Vesel, deoarece pare foarte autentica si se potriveste acu alte multe invataturi budiste.
   
    In Feng Shui trebuie sa plasezi imaginea lui Buddha, cat mai mare cu putinta, in camera de zi, de preferat cu fata direct catre usa de la intrare. Procedand astfel vei aduce cele mai mari beneficii oricarui spatiu de viata, deoarece se spune ca chi-ul favorabil emana din imaginea lui. Cel mai important, o imagine a lui Buddha cel Vesel are si puterea de a absorbi tot chi-ul negativ si ucigator din interiorul casei, si este un remediu excelent pentru infrangerea stelelor zburatoare anuale care aduc boli si pierderi.
    Daca doresti sa investesti intr-un Buddha cel Vesel, alege unul facut dintr-un material ce se armonizeaza cu elemental coltului in care vrei sa il plasezi sau cu elementul care este considerat a fi cel mai favorabil pentru tine. Poti alege orice postura doresti, dar rezerva-ti timp pentru a-l selecta pe acela ca iti face o placere aparte. Oricand te simti demoralizat, incearca sa-i mangai pantecul mare si sa te uti la fata lui. Vei descoperi ca veselia sa este molipsitoare, iar zambetul lui va primi o replica de undeva din strafundul tau.

Kuna Kung Feng ShuiBuddha cel vesel Feng ShuiFuk Luk Sau Feng Shui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *