Feng Shui ca stiinta si arta

Feng Shui – Ca stiinta si arta

    Feng Shui nu este magic. Si nu este nici o practica spirituala care sa necesite o credinta puternica in forta ei ori incredere in eficacitatea sa. Feng Shui este cel mai bine abordat ca stiinta si practicat ca arta. Este stiinta pentru ca multe dintre aplicarile Feng Shui se bazeaza pe utilizarea exacta a celor grupate colectiv sub Feng Shui-ul Scolii Busolei, cunoscut si ca Feng Shui cu formule. Sub acest sistem de tehnici, construirea si asezarea camerelor si mobilei in conformitate cu orientarile busolei, combinate cu calcule bazate pe formule, aduc norocul dorit. Dar acuratetea masuratorii, ambele directii ale busolei (uneori la cel mai apropiat grad) si masurarea corecta a dimensiunilor sunt factori cruciali in reusita practicii. Daca proportiile sunt masurate exact si calculele au fost facute corect, Feng Shui cu formule functioneaza aproape intotdeauna, imbunatatind norocul celor din casa. Nu este nevoie de mult timp ca rezultatele sa apara. Dar, de asemenea, tineti minte ca, daca este practicat incorect, Feng Shui pur si simplu nu are efect.
    O mare parte din Feng Shui este si arta si necesita o judecare si interpretare subiectiva. Experienta este un bun de pret in practicarea Feng Shui-ului. Aceasta deoarece multe dintre estimarile Feng Shui sunt prin excelenta vizuale, solicitand ochiul uman sa faca evaluari importante cu privire la forme, teren si contururi.
    Aceasta dimensiune a practicii Feng Shui a fost grupata colectiv sub ceea ce se numeste in general Scoala Feng Shui a formelor sau Peisajelor. Aici imprejurimile fizice sunt judecate in functie de modul in care apar din punct de vedere vizual. Munti, dealuri, rauri, drumuri, niveluri, ondulari, forma, mirosuri si cam orice starneste simturile, intra in analiza mediului inconjurator. In plus, calitatea solului, forta vantului, intensitatea luminii solare, abundenta plantelor si unghiul pantelor sunt incluse in evaluarea terenului facuta de specialistul Feng Shui.
    Tradus cuvant cu cuvant, Feng Shui inseamna „vant si apa”. In principal aceste doua elemente sunt cele care au modelat terenul, provocand formatiunile fizice ale pamantului viu. Ceea ce ofera Feng Shui sunt indrumari care permit practicianului sa interpreteze caracteristicile peisajului in functie de conditia daca acestea aduc energie pozitiva sau negativa, si astfel, daca vor aduce noroc sau ghinion celor care locuiesc in apropierea lor.
    Este foart important ca trasaturile favorabile sau nefavorabile ale Feng Shui-ului vizual, asa cum sunt definte de Scoala Formelor, sa fie identificare corect. Efectul Feng Shui-ului incorect de peisaj elimina Feng Shui-ul corect de busola. Aceasta este o prima regula extrem de importanta a practicii Feng Shui care trebuie tinuta minte: ca structurile fizice, atat ale mediului natural, cat si ale celui artificial, pot distruge orientarile Feng Shui realizate cu grija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *