Echilibru si design armonios

Echilibru si design armonios

Atunci cand concepi designul casei pe care vrei s-o construiesti, acorda mare atentie notiunii de echilibru. Un bun Feng Shui tine de crearea si pastrarea echilibrului intre diferitele elemente ale mediului inconjurator. Asta inseamna sa ii dai casei tale dimensiuni care sa se inscrie armonios in imprejurimi –    ne referim la marimea usilor, a camerelor si la numarul de usi si ferestre. Mai inseamna sa pastrezi un echilibru intre zonele pe care bate soarele si zonele de umbra, intre suprafetele acoperite cu verdeata si cele acoperite cu ciment, intre culori, precum si intre Yin si Yang.

feng shui echilibru si design armonios

Proportiile

Echilibrul creeaza armonie, care, la randul ei, creeaza un bun Feng Shui pentru casa. In cazul in care casa este atat de mare incat copleseste imprejurimile, ba chiar troneaza in peisaj, asigura-te ca planul casei cuprinde si niste masuri de compensare. Prezenta unor felinare are ca efect „largirea” curtii, pe cand obiectele intunecate pot fi folosite pentru a echilibra forta Yang a unei case prea mari pentru imprejurimile in care e situata.

Ar fi ideal ca parcela sau casa ta sa fie asemanatoare ca forma cu celelalte case invecinate, asigurand astfel curgerea fara oprelisti a unui Chi benefic de la o casa la alta. Sunt excelente acele terenuri cu spatiu generos in jurul casei, care favorizeaza circularea Chi-ului benefic; opusul acestei situatii – locuintele meschine si inghesuite – va sugruma trecerea Chi-ului.

Echilibrul trebuie sa se reflecte si in proportia dintre ferestre si usi (care trebuie sa fie de trei la unu), precum si in marimea si inaltimea camerelor. Camerele mari, aerisite sunt mai bune decat niste camere mici, insa ele nu trebuie sa fie nici prea mari ori prea inalte, pentru ca iar se pierde echilibrul.

Culorile

Daca este posibil, fa in asa fel incat elementele – reprezentate de combinatiile cromatice de pe pereti, tiglele de pe acoperis si podele – sa fie in armonie, verificand relatia dintre elemente si ciclurile lor productiv si distructiv. In China antica, fiii familiilor din clasele conducatoare ocupau aproape intotdeauna incaperile din sectorul estic al casei. Acesta simbolizeaza cresterea, conform simbolului Pa Kua, fiind reprezentat de elementul Lemn. Pentru a imbunatati Feng Shui-ul acestui sector, pe acoperisul lui se puneau tigle de culoare verde, care reprezinta Lemnul.

In termeni Feng Shui, echilibrul mai este pastrat prin folosirea simetriei, preferabila asimetriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *