Calea spre prosperitate
Feng Shui se raporteaza la formele unui ansamblu de constructii, si nicio cladire nu poate fi judecata ca o entitate izolata. Ca urmare, atunci cand faci proiectul unei structuri comerciale sau cand evaluezi orice cladire in care vrei sa-ti muti biroul, magazinul sau sala de expozitie, important este sa analizezi cum se potriveste acea cladire cu celelalte care o inconjoara.
Cladirile comerciale care sunt un amestec neomogen de diverse inaltimi, forme, dimensiuni creeaza un dezechilibru adesea intalnit in anumite cartiere ale oricarui oras. Din fericire, efectele negative ale acestui tip de priveliste pot fi neutralizate prin sadirea multor copaci. Acestia fac ca dezechilibrul sa se risipeasca atunci cand crengile si frunzele se leagana in adierea vantului.
Nenumaratele plante puse de-a lungul bulevardelor au adus imbunatatiri in multe cartiere din Kuala Lumpur, capitala Malaieziei, fiind o trasatura importanta a prosperului Singapore. Malaiezia este oficial o tara musulmana, insa faptul ca in capitala ei in continua dezvoltare se practica Feng Shui pe scara larga se datoreaza populatiei multirasiale, din care 30% este de origine chineza.
In acest oras exista multe exemple vizibile de Feng Shui in actiune. Unul dintre ele este cladirea impozanta a Bancii Arab Malaysia, probabil una dintre cele mai frumoase din oras, dar care este asezata pe un teren spre care da o jonctiune in T. Practicantii de Feng Shui stiu ca intrarile principale nu trebuie sa fie niciodata cu fata spre o astfel de jonctiune. Proprietarul cladirii, musulman, este un individ pragmatic si rezonabil. Fie ca a crezut sau nu in Feng Shui, el se pare ca a hotarat ca nu ar avea nimic de pierdut daca ar urma cerintele generale si a fost de acord cu repozitionarea intrarii principale. Astfel, aceasta intrare nu a mai fost in bataia „sagetii otravitoare” a jonctiunii in T, iar banca a ajuns sa mearga din ce in ce mai bine.