Simboluri mistice Feng Shui
Exista atat de multe simboluri diferite, incat s-ar putea scrie o carte intreaga despre ele. Cele trei folosite pe scara larga sunt insa simboluri ale longevitatii, cum ar fi Zeul Longevitatii, nodul mistic nemarginit si „ru yi”, simbolul puterii si autoritatii. Acestea pot fi confectionate din diverse materiale, dar sunt impregnate cu un plus de putere daca sunt facute din cristale sau pietre semipretioase. Ca sa poti da acestor simboluri noi puteri si o vitalitate crescuta, este, de obicei, necesara initierea directa cu un maestru Feng Shui calificat.
Feng Shui-ul taoist are multe variante de simboluri mistice, carora li se pot conferi puteri, astfel incat sa devina talismane si amulete. In trecut, seniorii si doamnele din clasele superioare purtau aceste simboluri mistice. Mandarinii si demnitarii de la Curte le purtau si ei, ca parte din vestimentatia lor oficiala. Aceste simboluri se purtau sub forma fie de inele, fie de brose. Unele erau purtate in par, iar altele ascunse pe sub robe si in centuri secrete.
Pe amuletele protectoare se inscriptionau uneori rugaciuni sacre, scrise cu o caligrafie sofisticata. Pietrele speciale sacre si de bun augur, de exemplu lapislazuli albastru, margeanul rosu, peruzeaua, chihlimbarul galben, jadul verde si piatra lunii de culoarea perlei, erau si ele incorporate ca activatori energetici decorativi.
Printre bijuteriile talismanice agreate de inaltii demnitari si de generalii armatelor se numarau simboluri precum Ru Yi, simbolul longevitatii si nodul mistic (acesta este un semn atat de puternic, incat doar daca il desenezi cu mainile in aer, transformi energia nefasta in energie benefica). Aceste trei simboluri aveau semnificatii importante si, cand li se insuflau puteri, se credea ca imbunatatesc sanatatea, forta si vigoarea, protejandu-l pe purtatorul lor de o moarte nenaturala, precum cea prin accident sau executie. Simbolurile mistice si pietrele cu virtuti speciale nu au fost afectate de trecerea timpului si sunt la fel de puternice in lumea contemporana ca si in erele trecute.