Numerele Kua in Feng Shui

Numerele Kua in Feng Shui

feng shui numerele kuaMetoda Feng Shui a celor Opt Palate este o formula a punctelor cardinale, care clasifica oamenii in doua grupe: estica si vestica. De aici iau nastere multe aplicatii Feng Shui eficiente.

Numim aceasta formula „Pa Kua – Lo Shu”, pur simplu deoarece aplicarea sa este bazata pe Pa Kua Yang si patratul Lo Shu. Formula celor Opt Palate deriva din textele clasice chineze despre determinarea directiilor si locatiilor faste pentru indivizi, in functie de data nasterii si sexul acestora. Prin urmare, formula reprezinta o abordare personalizata a practicii Feng Shui. Este usor de aplicat si exista mii de moduri de a o utiliza.

Calcularea numarului Kua

Incepeti sa utilizati aceasta formula determinandu-va directiile personale faste si nefaste. In acest scop, este necesar sa va aflati numarul Kua personal. Pentru a calcula acest numar, va trebuie anul lunar de nastere si sexul. Anul lunar de nastere este determinat de data nasterii. Daca v-ati nascut intre 1 ianuarie si 20 februarie, trebuie sa verificati data la care s-a celebrat Anul Nou lunar in anul nasterii voastre. Daca v-ati nascut inainte de Anul Nou, scadeti un an din anul nasterii inainte de a va calcula numarul Kua, deci, daca v-ati nascut pe 19 ianuarie 1966, luati ca an al nasterii 1965.

Pentru barbati

Luati anul lunar al nasterii, insumati ultimele doua cifre, apoi adunati rezultatul pana ajungeti la o singura cifra; apoi scadeti-o din 10, si obtineti numarul Kua.

  • Exemplul 1: anul nasterii 1964 (6+4=10 si 1+0=1, 10-1=9). Numarul Kua este 9.
  • Exemplul 2: anul nasterii 1984 (8+4=12 si 1+2=3, 10-3=7). Numarul Kua este 7.

Nota: Pentru baieteii nascuti dupa anul 2000, cifra obtinuta se scade din 9, si nu din 10.

Pentru femei

Luati anul lunar al nasterii, insumati ultimele doua cifre, apoi adunati rezultatul pana ajungeti la o singura cifra; apoi adunati-o cu 5. Daca rezultatul este mai mare sau egal cu 10, reduceti-l la o singura cifra. Rezultatul este numarul vostru Kua.

  • Exemplul 1: anul nasterii 1945 (4+5=9, apoi 9+5=14, 1+4=5), deci Kua este 5.
  • Exemplul 2: anul nasterii 1982 (8+2=10 si 1+0=1, 1+5=6), deci Kua este 6.

Nota: Pentru fetitele nascute dupa anul 2000, cifra obtinuta se aduna cu 6, nu cu 5.

Numarul Kua, un puternic instrument Feng Shui

Stiindu-va numarul Kua, sunteti inarmati cu o unealta puternica, ce va permite sa folositi toate orientarile voastre personalizate, sincronizandu-le cu spatiul vostru de locuit.

Aceasta deoarece numarul Kua va ofera directiile personale faste nefaste. Cunoscandu-va orientarile bune si pe cele nenorocoase, le puteti utiliza in diverse moduri, pentru a va imbunatati Feng Shui-ul.

Grupa estica sau vestica?

Doar dupa numarul Kua, veti afla daca apartineti grupei de directii estica ori vestica. Veti descoperi in plus:

  • Cele patru directii ce va sunt faste si cele patru ce va sunt nefaste;
  • Directia optima ce trebuie captata pentru studii, meditatie si autodezvoltare, ca si cea optima la serviciu, pentru a va mari potentialul de succes;
  • Directia ideala pentru a va imbunatati starea de sanatate si a va recupera dupa o boala;
  • Directia propice pentru imbunatatirea norocului de relatii;
  • Partea din locuinta si directiile ce va dauneaza;
  • Coltul din casa ce va favorizeaza si va aduce norocul cel mai mare.

De fapt, metoda Feng Shui a celor Opt Palate are o baza atat de larga si este atat de cuprinzatoare, incat multi experti care o folosesc recunosc faptul ca practica exclusiva a acestei tehnici este suficienta pentru a va bucura de un Feng Shui excelent.

Folosirea directiilor optime

Ce este uluitor in legatura cu aceasta metoda Kua este ca se utilizeaza cu cea mai mare usurinta. Chiar si un vagabond fara casa ce doarme pe strada, cu capul indreptat spre directia sa optima, va observa o turnura spre mai bine a destinului sau.

Studentul ori studenta cu mijloace modeste, care stau cu fata spre directiile lor optime in timp ce lucreaza, si dorm cu capul orientat spre directiile lor de autodezvoltare, ar putea prea bine sa castige bursa atat de necesara.

Daca scrieti o scrisoare de intentie cu fata spre directia voastra optima, sansele voastre de a obtine slujba cresc fantastic de mult.

Daca negociati orice tip de tranzactie stand cu fata spre directia voastra optima, va ajezati imediat pe o pozitie Feng Shui buna. Omul de afaceri care stie sa se pozitioneze astfel incat sa isi capteze directiile personale are un avantaj asupra celui ce nu si le cunoaste!

feng shui patratul lo shu

Numerele Kua releva directiile faste/nefaste

Feng Shui-ul celor Opt Palate spune ca oricine se incadreaza fie in grupa estica, fie in cea vestica. In general, oamenii din aceeasi grupa tind sa fie mai compatibili intre ei.

Persoanele din grupa estica se inteleg mai bine cu cele din aceeasi grupa, acelasi lucru fiind valabil si pentru oamenii din grupa vestica. Grupa careia ii apartineti depinde de numarul vostru Kua personal.

Oamenii din grupa estica au numerele Kua 1, 3, 4 §i 9, iar cele patru directii care le aduc noroc sunt nordul, sudul, sud-estul si estul. Acestea sunt directiile grupei estice si oricare dintre acestea creste sansele persoanelor clasificate in aceasta categorie.

Directiile faste si nefaste

Oamenii din grupa vestica au numerele Kua 5, 2, 6, 7 si 8, directiile propice ale acestei grupe fiind vestul, sud-vestul, nord-vestul si nord-estul. Daca apartineti grupei vestice, oricare dintre aceste puncte cardinale va va creste sansele si va va aduce noroc.

Apoi, trebuie sa tineti cont ca directiile grupei estice sunt nefaste pentru persoanele din cea vestica si viceversa. Trebuie sa va memorati numarul Kua si directiile faste, pentru a va sti intotdeauna directiile norocoase si pe cele ghinioniste, in orice situatie. Purtati mereu asupra voastra o busola, ca sa puteti practica aceasta tehnica Feng Shui simpla oriunde v-ati afla.

Simplul fapt de a sti daca apartineti grupei estice ori celei vestice va permite sa luati masuri pentru a nu va mai orienta a nu mai dormi niciodata cu capul indreptat spre o directie ghinionista. Atata timp cat constientizati in permanenta fluxul energetic din mediu, chi-ul vostru se va impleti armonios cu cel al spatiului. Aceasta presupune sa faceti mereu efortul de a va orienta, cand sedeti ori dormiti, spre o directie din grupa punctelor cardinale propice. Mai mult, dupa ce va veti familiariza cu directiile personale si veti face din constientizarea lor o parte a rutinei zilnice, veti descoperi in permanenta noi utilizari ale formulei.

1 thoughts on “Numerele Kua in Feng Shui

  1. Ramona says:

    Buna ziua! Nord Est este considerata o directie pozitiva pentru cei din zona estica? Sau este o directie negativa? Din text am inteles ca in zona vestica intra si 5 si 8?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *